vragenrondje

Wat staat er op uw blocnote?

Om zoveel mogelijk op te steken van de conferentie heeft iedereen een blocnote gekregen. Voorzitter Thijs Homan heeft de deelnemers aan het begin van de dag gevraagd om zoveel mogelijk notities te maken. In de middag vraagt Live Magazines wat mensen zoal hebben opgeschreven.

"Nog niet zoveel", zegt Albert Koning, wethouder in Edam-Volendam. Hij is zich nog even aan het bezinnen aan een tafeltje terwijl de meeste anderen in de rij staan voor koffie en thee. "Ik ben vooral veel aan het luisteren vandaag. De nieuwe Omgevingswet is nog wat abstract voor me."

De wethouder hoopt gedurende de dag te horen hoe de wet eenvoudiger gemaakt gaat worden en hoe de wet precies in elkaar zit. "Ik hoop op goede voorlichting. Eigenlijk wil ik gewoon horen: het wás zo en het wórdt zo. Ik hoop ook veel ervaringen van andere gemeenten te horen."

Noemi von Meijenfeldt van de Provincie Noord-Holland heeft juist we veel in haar blocnote genoteerd. "Wat mij interesseerde vanochtend is dat niet het beleid maar het gebied centraal staat."

"Vanuit mijn eigen rol is het ook het constant veranderende bestemmingsplan erg interessant. Het is ook heel spannend. De vraag is wel hoe we daar vorm aan gaan geven."

Wat Von Meijenfeldt ook heeft opgestoken tijdens de toespraken is dat het niet altijd handig is om de nadruk te leggen op de eigen functie tijdens gesprekken met burgers en initiatiefnemers. "Sommige mensen voelen zich minder vrij als er iemand van de overheid bij een gesprek zit. Het is goed om je daar bewust van te zijn." 

Nynke Sietsma
Voeg toe aan selectie